Queden 20 dies!!!

Queden 20 dies !!!!
S´acosta aquell moment tan bucòlic de buscar les capses en les que guardem des de l´any passat tots els abaloris i filindrangues de nadal: l´arbre, les boles de l´arbre, les guirnaldes, el pessebre...

Aquest cap de setmana, amb pont inclós, és un bon moment per anar a buscar la molsa i després d´haver repassat totes les figuretes, veure si hem de substituir alguna. Per si dubteu, les importants són: Sant Josep, la Verge María, el nen Jesús, la mula, la vaca, els 3 reis mags i el caganer. La resta d´individus són alternatius i complementaris (pastorets amb ovelles, vaques o cabres, filadores, pallers, àngels...).

Llavors ve la tasca de situació...on posem l´arbre? on posem el pessebre? les espelmes? Jo recomano esperar a fer la neteja de la llar després d´haver obert totes les capses (en les que els nens foten les mans i treuen grapats de purpurina) d´haver penjat totes les boles a l´arbre (sempre hi ha alguna que es trenca) i sobretot....importantíssim: després d´haver posat al pessebre la molsa, els pastorets, els reis, la sorra, la neu... (per què hi ha gent que posa neu? tot alló no era en mig del desert?)

Bé, un cop l´escenari ja està preparat, ve la preparació física i psicològica pre-festes...

Segur que aquest any convidarem aquella tieta corcó a la que mai agrada el que es cuina???
I el plom del cunyat que s´emborratxa a totes les festes???
I aquella parella d´amics que ténen un nen que no sap parar quiet i que escampa les figuretes del pessebre per tota la casa?

Reflexionem.
Vale, ja hem decidit qui vindrà a casa i a casa de qui anirem.

Ara s´ha de preparar l´estòmac pel que ha de venir !!!!!
Àpats copiosos acompanyats per vins i caves, els torrons, pastes i fruits secs...
Les eternes sobretaules que fan que dubtis si estàs dinant o sopant, o tot alhora...
És recomanable començar a fer 'dieta tova' i/o purificativa: sopetes vegetals, verdureta i planxa...a més d´anar fent capa protectora amb unes dosis d´omeprazol i proveïr-nos bé de sal de fruites, Alka-seltzer i Almax...

Un altre part complicada, és la dels regals. Haviam no ens engayem, a tots ens agrada que ens fagin regals però...com pots ser original i imaginatiu quan has de anar a cops de colze pels grans magatzems intentant comprar-li un pijama a la iaia??
I es clar, un dineral. I pensar que als quinze dies començen les rebaixes...
I pels teus, què dius quan et demana la familia que és el que volen els nens? Els nens volen moltes coses, però jo vull que us endueu tot el que va entrar a casa l´any passat perque si no haurem de dormir al garatge...
Encara que gairebé sempre, és millor dir el que vols que els hi regalin, perque si no és pitjor i compren el que volen ells , i casualment alló que trien (sobretot els avis) és gran, ple de peces petites i...s´ha de muntar!!!
Si a més, es celebra el 'Papa Noel' i els reis...anem fent les maletes que al gener ja veurem on dormirem!!. Ah!! i quan s´hagin acabat els rituals, pregunteu als nens...saps tot el que t´han regalat??? Normalment s´enrecorden de la xorrada més petita i tonta i estàn tan atabalats que no saben ni amb què jugar.

Em sembla que recuperaré la tradició d´escriure la carta als reis...com era??



Estimats reis mags:
ja que durant aquest any m´he portat molt bé (sempre depen amb qui et comparis) vull demanar (fins aquí és gratis, no?):
- un dècim de loteria, o un cupó de l´ONCE, o una primitiva... amb premi. No vull ser avariciosa i per aixó em conformo amb que n´hi hagi prou per cancel.lar l´hipotèca (no cal l´import, no? com sou màgics...)
- També m´agradaria demanar haviam si pel camí trobeu alguna noieta que s´en vulgui fer càrrec de la neteja de casa meva (si pot ser ja que demanem, que sàpiga planxar).
- Com que realment crec que, m´he portat MOOOOLT BÉ (insisteixo, s´ha de comparar amb segons quí), també voldria un carnet ' todoincluido' de Corporación Dermoestética. Que no és per vanitat, en realitat jo em trobo molt bé, però és per fer content al meu home...(així també ell tindrà el seu regal).

Per si oblido quelcom, teniu adreça de correu?? Us recomano el gmail, té una bustia molt gran.
Suposo que no cal que us deixi el meu correu...ja el sabeu, no??

Us deixaré una mica de menjar i beure al menjador (dolç o salat??). Els camells si us plau, no me´ls deixeu al jardí, que embruten molt i es mengen la gespa.

PD. Podeu estalviar-vos carregar el pes del carbó, les xuxes i les monedes de xocolata...que després de les operacions hauré de mantenir-me almenys fins que torneu l´any que ve, així que com a molt 'barritas Bio Century'.

Salutacions


En fi, tot i aixó, el Nadal és el Nadal i d´una manera o altre, s´acaba celebrant...

2 Comments:

txell said...

Nena..com et prova no treballar!!!
estás..muuuuuuu loca!!!
ara, que ben mirat..jo potser també faré la carta als reis..per demanar que no quedi!!!

Anònim said...

A mi, antisistema de guatxarrillo, el que més m'agrada d'aquestes festes és que s'acaben. Per sort la hipocresia consumista amb banda sonora de "pastorcillos, pastorcillos ..." omnipresent i cargant te "nomes" uns dies de vida.
No em barrufa el Nadal